Echtscheiding advocaat

Je gaat scheiden en wil graag dat alles goed geregeld is. Voor nu, maar vooral ook voor in de toekomst. Je wil weten waar je aan toe bent en wat er gaat gebeuren.

Scheiden is nooit leuk. Het is een tijd waar veel bij komt kijken. Zowel financieel als emotioneel. Door de verandering in je situatie zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Waar heb je recht op? Waar heeft jouw ex-partner recht op? Voor deze zaken in het slim om een advocaat in te schakelen. Zo weet je zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien.

 

Wat doet een echtscheidingsadvocaat?

Een echtscheidingsadvocaat helpt je met alle zaken die geregeld moeten worden bij een scheiding. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van bezittingen, de (partner)alimentatie en het opstellen van een ouderschapsplan.

Kom je er zelf niet uit met je (ex)partner? Dan kan een echtscheidingsadvocaat een gerechtelijke procedure voor je opstarten. Deze procedure kan verschillende vormen hebben en hangt af van de mate van onenigheid.

 

Waar moet ik op letten?

Er zijn in Nederland vele advocaten te vinden voor allerlei uiteenlopende zaken. Maar waar moet u allemaal op letten bij het kiezen van een echtscheidingsadvocaat? Omdat het in de meeste gevallen gaat over uw persoonlijke situatie mag u best kritisch zijn.

Specialisme

Lig je midden in een scheiding? Dan zoek je waarschijnlijk iemand die jou hier écht bij kan helpen. Zoek daarom naar een advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Een echtscheidingsadvocaat kan je beter helpen dan bijvoorbeeld een strafrechtadvocaat die dit er wel even naast wil doen.

Beoordelingen

Ervaringen van anderen zijn belangrijk. Tegenwoordig leest men voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine talloze online reviews voordat er een keuze gemaakt wordt. Waarom zou je dit niet doen wanneer je een keuze moet maken voor een echtscheidingsadvocaat?

Uurtarief

Natuurlijk speelt geld ook zeker een rol in de beslissing voor een advocaat. Een echtscheidingsadvocaat kan al snel €200,- of meer kosten. Vergelijk daarom voldoende verschillende advocaten en maak niet te snel een beslissing. Het is namelijk vooraf vaak niet precies in te schatten hoeveel uren je advocaat bezig is.

Er zijn ook advocaten waarmee je een vast tarief kan afspreken. Dit kan interessant zijn. Op deze manier weet je vooraf precies waar je (financieel) aan toe bent.

Locatie

Een persoonlijk gesprek tussen jou en je advocaat is een must. Zeker in een situatie als een scheiding. Het is een erg persoonlijke situatie die vaak gepaard gaat met emoties. Een echtscheidingsadvocaat is er natuurlijk niet om inhoudelijk over jullie onderlinge problemen te praten, maar kan er wel voor zorgen dat de situatie zo snel en goed mogelijk geregeld wordt. En dat is ook veel waard.

We raden het daarom zeker aan om een advocaat in jouw regio te vinden. Dit praat niet alleen makkelijker, je kunt vaak ook sneller terecht voor vragen of wijzigingen. En dat is wel zo prettig bij een scheiding!

Maak jouw eigen website met JouwWeb