Advocaat erfrecht

Familiebanden maken erfrecht zaken en erfenissen vaak complex. Er worden zaken vastgelegd waar niet iedereen het mee eens is of er wordt een claim gelegd op de erfenis. Door de complexiteit kan er van alles gebeuren. Daarom is het fijn wanneer je terug kan vallen op een erfrecht advocaat. Een erfrecht advocaat weet precies wat wel of niet binnen de wet valt en kan je bijstaan in het proces.

Onenigheid over de verdeling van de erfenis

Kom je er met jouw familie en/of anderen niet uit wat betreft de (verdeling van de) erfenis? Maak dan gebruik van een advocaat erfrecht. Heeft bijvoorbeeld een broer of zus vóór de verdeling van de erfenis het huis leeg gehaald? Of probeert een familielid middels een claim een deel van jouw erfenis op te eisen? Dan kan een advocaat je hier bij helpen.

Erfenis met schulden

Bevat de erfenis een boel schulden? Misschien is het dan wel slimmer om de hele erfenis niet te accepteren. Je wil natuurlijk niet zelf opgezadeld zitten met die schulden en bij moeten betalen. Sla nooit zomaar een erfenis af, maar bekijk of er onder de streep iets overblijft. Wanneer je een erfenis niet accepteert heb je namelijk nergens meer recht op. Ook hier kan een advocaat je bij helpen.

Testament nietig laten verklaren

Heeft de overledene zijn/haar testament op het laatste moment nog gewijzigd en twijfel je of dit wel klopt? Het kan voorkomen dat de overledene op het moment van wijzigen eigenlijk niet meer in staat was om zijn/haar laatste wil te bepalen. Als je denkt dat dit het geval is geweest kun je het testament nietig laten verklaren. Er moet wel genoeg bewijs zijn om deze situatie aan te tonen. Schakel een advocaat in, zodat je deze procedure kan starten.

Hulp bij alles rondom erfrecht

Zit je middenin een conflict of onenigheid over een erfenis of laatste wens? Of heb je gewoon graag iemand die jouw in het hele proces kan begeleiden? Dan kan het de juiste keuze zijn om een advocaat erfrecht in te schakelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en dat alles volgens de regels gebeurd.